Üniversite Hakkinda bilgi

570 görüntülenmeKocaeli Üniversitesi

1- Hukuk Fakültesinin eğitimi hakkında bilgi verebilir misiniz? Gerçekten kaliteli bir eğitimi mi var? Derslere genelde asistanlar mi giriyor yoksaa doçent ve profesörler de ağırlıkta giriyor mu?

2- Üniversite sosyal anlamda gelişmiş mi?

3- Kocaeli’nde okumanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

4- Yurt imkanları nasıl? Yemekhanesi kütüphanesi nasıl?

5- Kocaeli hukuktan mezun olmanın avantajları nelerdir?

6-Kendinizi geliştirme imkanı sağlar mı ?

Haydar Bozkurt Cevaplanan soru Ağustos 7, 2020

Öncelikle merhaba, Kocaeli Üniversitesi 1.sınıf öğrencisiyim. Ben hocalarımızdan çok memnunum. Hocalarımızın bir çoğu öğrenci canlısıdır, gösterdikleri kaliteli eğitim kadar bizlere yardımcı da olurlar. 1.sınıfta Medeni Hukuk dersimize doçent girdi sene boyunca, Anayasa Hukuku dersimize asistan girdi; ama asistanın girmesi gözünüzü korkutmasın çok donanımlı, öğrenciye bilgiyi çok iyi aktarabilen ve dersi su gibi akan bir asistandan bahsediyorum. Üniversite sosyal anlamda çok iyi diyemem, büyük bir kampüs ve fazla sayıdaki öğrenci sayısından dolayı ister istemez sosyal faaliyetlerlerde iyi oluyor; ama bence daha iyi olabilir. Bir çok öğrenci kulübü var kendinizi sevdiğiniz alanlara yönlendirebileceğiniz ve çok keyif alacağınız en önemlisi de kendinizi akademik alanlarda çok iyi geliştirebilirsiniz bu kulüpler sayesinde. Mesela ben bir network etkinliğinde kendime staj imkanı ayarlamıştım. Kocaeli de okumanın en büyük avantajı bence konumudur; çünkü İstanbul başta olmak üzere bir çok yere çok yakın, etrafında gezip görmen gereken bir çok yer var ki Kocaeli de çok güzel ve büyük bir şehir yapabileceğin bir çok aktivite var. Onun haricinde bizim fakültemizin giriş kapısına ve yemekhaneye en yakın fakülte olması büyük bir avantaj. Dil dışında hiçbir derste devam zorunluluğunun olmaması da büyük bir avantaj ki sene başında çok kolay bir muafiyet sınavı yapılıyor yani o dersleri de kendin almak istemezsen çok rahat muafiyette verirsin. Geçme notumuz 60 olmasına rağmen ters çan ile çok rahat derslerin geçilebiliyor olması da büyük bir avantaj. Dezavantajlarına gelirsek eğer kampüsün konumu şehir merkezine şehiriçi ile 20-30 dakikalık mesafede ve zorunlu derslerimiz yıllık sistem ile işleniyor. Birinci dönem vize ikinci dönem final şeklinde ve çok fazla konu birikiyor bu yüzdende rektörlük bize kolaylık olması için ayrı bir takvim yapıyor, bizim sınavlarımız tüm üniversitenin sınavından 1-2 hafta geç bitiyor ki Kocaeli Üniversitesi zaten sınavları diğer üniversitelerden geç yapan bir üniversite bu yüzden memleketinde arkadaşların buluştuktan 2-3 hafta sonra gidebilirsin yanlarına. Dezavantajlarının diğerileri  ise yaz okulunun açılmaması ve 2 milyon nüfuslu bir şehrin üniversitesinde 100.000 kişinin eğitim görmesi, bu nüfus dağılımından dolayı öğrenci şehridir diyemiyorum hatta pahalı bir şehirdir; ama her yerde olduğu gibi burada da öğrencilerin oturup kalktığı yerler var. Yemekhanesi diğer devlet üniversitesi yemekhanelerine bakış daha doyurucu; ama ücreti de diğer devlet üniversitesilerinden fazla 3tl. Çağın gereksinimlerine ayak uydurmaya çalışan güzel bir kütüphanemiz var, fakültemizin kütüphanesi de küçük olmasına rağmen bizlere istediğimizi verebiliyor. Yurt imkanları ise kampüsün içerisinde ve çevresinde birçok kyk ve özel yurt var. Umuttepe etrafındaki özel yurtlar biraz pahalıdır. Genelde 1.sınıfta 3 gün okul olduğu için yurtları da merkezden tutmayı tercih edenler de çok fazla ki öğrencilerin kaldığı sitelerde ev kiraları çok ucuz 3+1 evler 650-900 bandında. Kocaeli üniversitesinden mezun olmanın en büyük avantajı bizim okulumuzun ezbere yönelik değil uygulamaya ve yoruma yönelik işlemesi. Birinci sınıfta bile bize ödev vererek bizi adliyeye gönderip o ortamın içerisinde pişmemizi sağlıyorlar. Okulumuz nasıl yoruma yönelik mesela sınavlarda bize sorulan soruların genelde yorum sorusu olması ve sınavlarda kanun kullanabilmemiz, bir olay hakkında kanunda bulduklarımızı yorumlayabilmemizi ve kanunu nasıl kullanmamız gerektiğini öğretmelerinden dolayı bu şekilde düşünüyorum. Kocaeli sanayi şehri olduğundan dolayı ve İstanbul’a yakın olduğu için adliyelerimiz çok haraketli ve bu bize istediğimiz bir dava türünü istediğimiz an görebilme ve ileride de çok fazla çeşit olay ile karşılaşabilme imkanı sunuyor. Eğer Kocaeli’ye gelirseniz ve burada güzel bir şekilde pişerseniz Türkiye’nin hiçbir şehrinde meslek hayatınızda zorluk çekeceğinizi düşünmüyorum.

Haydar Bozkurt Cevaplanan soru Ağustos 7, 2020