Avukatlar İçin Serbest Meslek Makbuzu El Kitabı

Avukatlık mesleğine başlayacak olanlar, yeni başlamış olanlar ve uzun süredir mesleği ifa etmelerine rağmen vergilendirme konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan meslektaşlar için bu yazıda bahsedilen kaynakların oldukça faydalı olacağını düşünmekteyim.

Avukatlık stajım devam ederken İzmir Barosu avukatlarından Av. Oğuzhan ASLAN’ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımları her okuduğumda mesleğe girdiğim zaman vergilendirme konusunda nasıl bir yol izleyeceğimi düşünmekteydim. Bunun akabinde konuyu nasıl daha iyi öğrenebilirim diye düşünürken İstanbul Barosu seçimlerine “Avukat Hakları” ismiyle katılan grubun bir canlı yayınına denk geldim. Bu yayın “Avukatın Vergilendirilmesi” başlığını taşıyordu. İki saatten fazla süren canlı yayını izledikten sonra zihnimde onlarca soru işaretinin belirdiğini fark etmem geç olmadı.

Daha sonra Av. Oğuzhan ASLAN ve Av. Hüseyin KARAKOÇ’un Avukatlar İçin Serbest Meslek Makbuzu El Kitabı adında bir kitap çıkaracağını öğrendim. Bu kitabın pratiğe yönelik olması beni oldukça mutlu etmişti. Kitap çıktığı hafta Ankara’da bulunan Adalet Kitabevinden bu kitabı satın aldım ve bulduğum ilk fırsatta kitabı okudum.

Bunun akabinde Avukat Hakları Grubu’nun Youtube hesabına girip Avukatın Vergilendirilmesi başlıklı iki bölüm halinde mevcut olan videoları izledim. Videoları izlerken kitapta yazılı olanları çok daha iyi bir şekilde anladım. Aşağıda linklerini paylaşacağım videoları izlemeden önce kitabı satın alıp okumanızı, daha sonra da videoları izlemenizi tavsiye ederim.

Kitabı okuyup videoyu izledikten sonra zihninizde vergilendirme konusunun şekilleneceğini düşünüyorum.

Kitabı yazdıkları için Av. Oğuzhan ASLAN ve Av. Hüseyin KARAKOÇ’a teşekkür ediyor, hukuk camiasına yararlı olmasını diliyorum.

Ayrıca linkini paylaştığımız canlı yayını organize eden Av. Yankı BÜYÜKSEZER’e ve Av. Özlem ŞAHİN’e de teşekkürlerimi sunuyorum.

Youtube videosu linkleri: