Yol Haritası ve Dilekçe Örnekleri

Biraz sonra okuyacaklarınız klasik bir kitap tahlilinden farklı olacaktır.

Bugün tahlil edeceğimiz kitabın adı “Avukatlar ve Avukatlık mesleğine Hazırlananlar İçin Yol Haritası ve Dilekçe Örnekleri”

Kitabın yazarı ise Av. Paluri Arzu Kal DEMİRÇİ

Mesleğe yeni başlayacak olan bir avukat olarak bu kitabın çıkmış olduğunu görünce oldukça mutlu oldum. Av. M. Ufuk TEKİN’in Bir Dilekçenin Anatomisi kitabını okurken hissettiğim duyguları bu kitapta hissedebilecek miyim diye düşünceler içerisine girdim. Kitap bana geldiği zaman bunu Bir Tutam Hukuk (@birtutamhukuk_) sosyal medya hesabından paylaştığımda “Kitabı okuduktan sonra olumlu ve olumsuz düşüncelerinizi bizimle de paylaşır mısınız?” şeklinde çok mesaj aldım. Bu mesajlara istinaden kitap hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kitabı okumaya başladığınızda bir meslek büyüğünüzün merak ettiğiniz soruları özenle cevaplandırdığını göreceksiniz. Açıkça söylemek gerekirse bu cevapları birkaç kez okudum. Okumakla da yetinmeyip bazı notlar aldım. Bu önemli tavsiyeler için kitap yazarı meslek büyüğüme teşekkür ediyorum.

Yukarıda bahsettiğim tavsiyeler kitabın 30. sayfalarına kadar devam etti. Buraya kadar kitabı büyük bir heyecanla okumuştum.

Bu sayfalardan sonra konu başlıkları halinde dilekçe örneklerinin yer aldığını gördüm. Dilekçe örneklerinin tamamını inceledim. Bu konuda naçizane birkaç eleştiride bulunmak istiyorum. Takdir edersiniz ki; huzurunuzda bulunan tahlili okuyacak olanların, kitap hakkındaki her türlü değerlendirmeyi bilmeleri ve ona göre kitabı temin etmeleri gerekmektedir.

Yazar, “Avukatlığımın ilk yıllarından bu yana kendi tarzımı oturtarak yüzlerce dilekçe yazdım. Bu kitapta topladığım dilekçeler 2006 yılından bu yana olan dönemde yazıp arşivlediğim dilekçelerin bazılarından oluşuyor.” diyerek kitabını okuyuculara sunmuş.

Yazarın arşivinden çıkardığı ve kitabında okuyuculara sunduğu dilekçe örneklerini incelediğimizde, bu örneklerin internet aracılığı ile erişilebilen dilekçe örnekleri olduğunu gözlemledim. Kitabı alırken beklentim yazarın sadece klasik dilekçe örneklerini sunması değil, dilekçelerde önem göstermemiz gereken yerleri belirtmesi ve bu konuda bizleri bilgilendirmesiydi. Bu heyecanla kitabı okumaya başladığımdan dolayı hayal kırıklığına uğradığımı söylemek isterim. Zira kitapta yer verilen dilekçe örneklerine herhangi bir internet kaynağından erişmenin zor olmadığını düşünmekteyim.

Kitap hakkındaki düşüncelerim bunlardan ibarettir.

Faydalı olması dileğiyle.